Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Wellicht ontheffing CCR-eisen voor binnenlands vervoerende schepen

DEN HAAG

Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat gaat kijken of ze kleine schepen ontheffing kan geven voor de CCR-technische eisen, als die alleen in Nederland varen. ‘Dat zou voor enkele schepen een oplossing kunnen bieden’, zei de minister woensdag 5 juni in het vervolg van de commissievergadering (AO) Maritiem in de Tweede Kamer.

1 / 1
De hervatting van het Algemeen Overleg Maritiem op 5 juni. V.l.n.r. Brigit Gijsbers, directeur Maritieme Zaken op het ministerie, minister Cora van Nieuwenhuizen en de dagvoorzitter Rutger Schonis (D66). (Screenshot tweedekamer.nl)

De hervatting van het Algemeen Overleg Maritiem op 5 juni. V.l.n.r. Brigit Gijsbers, directeur Maritieme Zaken op het ministerie, minister Cora van Nieuwenhuizen en de dagvoorzitter Rutger Schonis (D66). (Screenshot tweedekamer.nl)

De suggestie van Tweede Kamerlid Sem Laçin (SP) dat een schip dan met een binnenlandse vrijstelling op eigen risico ook in het buitenland zou kunnen gaan varen, beantwoordde de minister glimlachend. ‘Dat zou de praktijk kunnen worden, ja. Maar een schipper moet zich wel aan de wet houden. Ik ga er verder naar kijken en voor het zomerreces koppelen we terug wat we weten.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook