Vierde werkonderbreking van werknemers sleepbedrijf Svitzer

De werknemers van het sleepbedrijf Svitzer leggen vanavond, vrijdag 19 april, vanaf 00.00 uur voor de vierde keer het werk neer in hun strijd voor een rechtvaardige cao. De eisen van de sleepbootbemanningen zijn meer dan gerechtvaardigd, vinden vakbonden FNV Havens en Nautilus International.

Als gevolg van de werkonderbreking zal het scheepvaartverkeer van en naar het Noordzeekanaalgebied volgens de actievoerders een behoorlijke vertraging oplopen. Want hoewel het ‘slechts’ zes sleepboten in de Amsterdamse haven en één sleepboot in de Rotterdamse haven betreft, is het werk dat zij verrichten cruciaal. De Svitzer-bemanning zorgt ervoor dat grote schepen op een goede manier de haven in worden geloodst, zodat ze kunnen worden gelost en geladen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer