Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Langdurige storing deuren Willem-Alexandersluis

AMSTERDAM

Door een defect aan de Willem-Alexandersluis (Schellingwoude) was de doorvaart naar en van het IJsselmeer voor schepen groter dan 90 meter woensdag 3 april van 8 uur ‘s morgens tot half 6 gestremd. Naar verluidt lagen er circa 10 schepen aan elke kant van de sluis.

Er was volgens Rijkswaterstaat een storing aan de sluisdeuren van de grote sluis. ‘We zijn druk bezig om de storing te verhelpen, maar voorlopig moeten de grotere schepen nog wachten’, zei een woordvoerder rond 4 uur ’s middags.

De hele week is er wegens onderhoud bovendien een nachtstremming van de sluis gepland. Na het verhelpen van de storing ligt de prioriteit op het zo snel mogelijk schutten van de wachtende schepen. Dat kan volgens Rijkswaterstaat betekenen dat de nachtwerkzaamheden worden uitgesteld. ‘Het is dus allemaal afhankelijk van hoe snel de storing kan worden verholpen.’ (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook