Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Inzameling voor getroffenen brand ms Sequana

DUISBURG

Op de website Geef! is een actie gestart voor steun aan de familie Markgraaf van het ms Sequana. Tobias Bell, de Duitse initiatiefnemer, benadrukt dat het om een spontane inzameling gaat onder collega’s, om solidariteit te betuigen aan de getroffen familie.

Dinsdagochtend 12 februari brak als gemeld brand uit in de machinekamer van de Sequana. Het schip was in de opvaart met een lading kolen op de Rijn in de omgeving van Duisburg. De twee opvarenden, Lilian en Cor Markgraaf, werden ongedeerd door de Wasserschutzpolizei van boord gehaald.

Het duurde drie kwartier voordat de blusboten ter plaatse waren. De schade aan het schip is groot. Oorzaak van de band is nog niet bekend.

Vrijdagochtend 15 februari was op Geef! 1370 euro geschonken. Streefbedrag is 5000 euro.

Bell is ook op de Franse website Leetchi een inzamelingsactie begonnen. Daar was vrijdagochtend 275 euro van de beoogde 2500 euro ingezameld.  (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook