Uitslaande brand op Nederlands drogeladingschip

Op het Nederlandse ms Sequana is dinsdagochtend 12 februari op de Rijn in de omgeving van Duisburg brand uitgebroken in de machinekamer. Het schip was in de opvaart met een lading kolen toen plotseling de vlammen uit de woning sloegen.

Uitslaande brand op Nederlands drogeladingschip

Er was ook veel rookontwikkeling. De politie werd om 10.11 uur gealarmeerd en stuurde twee blusboten naar het schip. Ook gingen twee patrouillevaartuigen van de Wasserschutzpolizei naar de plaats des onheils. De twee opvarenden van de Sequana werden ongedeerd door de Wasserschutzpolizei van boord gehaald.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer