Mega-containerschip vermorzelt veerpont (video)

Het afvarende containerschip Ever Given heeft zaterdag 9 februari op de Elbe bij Hamburg een voetveer geramd. Het voetveer, de 25 meter lange Finkenwerder, had net aangelegd en werd door het achterschip van de Ever Given (400 x 59 meter, 20.150 teu) tegen het veerponton gedrukt.

Mega-containerschip vermorzelt veerpont

Er waren op dat moment geen passagiers aan boord, alleen twee bemanningsleden. Zij zijn, volgens directielid Tobias Haack van de veerdienst Hadag, in shock naar een ziekenhuis gebracht. De opbouw van de Finkenwerder werd grotendeels in elkaar gedrukt. Het schip is total loss, denkt de politie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Mega-containerschip vermorzelt veerpont (video) | Schuttevaer.nl

Mega-containerschip vermorzelt veerpont (video)

Het afvarende containerschip Ever Given heeft zaterdag 9 februari op de Elbe bij Hamburg een voetveer geramd. Het voetveer, de 25 meter lange Finkenwerder, had net aangelegd en werd door het achterschip van de Ever Given (400 x 59 meter, 20.150 teu) tegen het veerponton gedrukt.

Mega-containerschip vermorzelt veerpont

Er waren op dat moment geen passagiers aan boord, alleen twee bemanningsleden. Zij zijn, volgens directielid Tobias Haack van de veerdienst Hadag, in shock naar een ziekenhuis gebracht. De opbouw van de Finkenwerder werd grotendeels in elkaar gedrukt. Het schip is total loss, denkt de politie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer