Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Mega-containerschip vermorzelt veerpont (video)

HAMBURG

Het afvarende containerschip Ever Given heeft zaterdag 9 februari op de Elbe bij Hamburg een voetveer geramd. Het voetveer, de 25 meter lange Finkenwerder, had net aangelegd en werd door het achterschip van de Ever Given (400 x 59 meter, 20.150 teu) tegen het veerponton gedrukt.

1 / 1
Mega-containerschip vermorzelt veerpont

Mega-containerschip vermorzelt veerpont

Er waren op dat moment geen passagiers aan boord, alleen twee bemanningsleden. Zij zijn, volgens directielid Tobias Haack van de veerdienst Hadag, in shock naar een ziekenhuis gebracht. De opbouw van de Finkenwerder werd grotendeels in elkaar gedrukt. Het schip is total loss, denkt de politie.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook