Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Reddingshelikopter ingezet bij medisch noodgeval op de Eems (video)

WEENER

Een noodgeval op een binnenvaartschip op de Eems bij Weener heeft maar eens weer bewezen hoe belangrijk aanlegplaatsen met afloopmogelijkheid voor de binnenvaart zijn. De schipper van de Nederlandse tanker Jowi deed zaterdagmiddag 29 december een noodoproep dat een bemanningslid dringend medische hulp nodig had.

Hij deed de oproep terwijl hij zijn schip net beneden de Friezenbrücke in Weener had vastgemaakt. Behalve de ambulance en een noodarts werden ook de brandweer van Leer en de waterreddingsdienst uit diezelfde plaats gealarmeerd. Het plan was om het medische personeel met de boot van de waterreddingsdienst over te zetten. Maar vanwege het lage water en de sterke stroming lukte het niet de boot te water te laten en de dokter en het ambulancepersoneel aan boord te nemen. Ook met een lange ladder kreeg de brandweer het niet voor elkaar het schip te bereiken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • Piet Bennik

    Ik heb het zelf mee gemaakt met hart problemen aan de buitenkant van Herbrum dat we niet eens op de palen konden komen, vanwege de slib.
    Mijn vrouw moest eerst het schip achteruit de sluis in varen eerdat ik van boord gehaald kon worden.
    Voor het zelfde geld overleef je het niet.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook