Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Strandingen en lekkage op Waal en Rijn

NIJMEGEN

Zes binnenvaartschepen zijn woensdag 5 december, dieper afgeladen dan op grond van de actuele waterstand feitelijk mogelijk was, in aanraking gekomen met de bodem van de Waal, Boven-Rijn en Neder-Rijn. Drie daarvan liepen lekkage op.

Op de Neder-Rijn voer een met kolen geladen schip zich twee keer vast in Arnhem. Nadat het schip weer vrij was voer het onder begeleiding van een mobiel verkeersleider van Rijkswaterstaat naar een veilige ligplaats. Daar kreeg de schipper een vaarverbod. Hij mag pas weer gaan varen als de diepgang van het schip in overeenstemming is met de minst gepeilde diepte.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook