HEBO/Daen Service bergt Dandia in Albertkanaal

In een openbare aanbesteding heeft de Nederlandse firma HEBO/Daen Service van De Vlaamse Waterweg de opdracht gekregen voor het bergen van het vrachtschip Dandia. Dat zonk 13 november na een aanvaring met een lege duwbak in het Albertkanaal ter hoogte van de spoorweg Herentals-Lier.

De eigenaar deed afstand van zijn schip, zodat de waterwegbeheerder zelf de berging moest organiseren. HEBO / Daen brengt woensdag en donderdag al het materieel ter plaatse en hoopt vrijdag 23 november te kunnen beginnen met het lossen van de lading. De 600 ton kunstmest zal met grijpers uit het wrak worden gehaald. In het weekeinde gaan die werkzaamheden onverminderd door. Speciale maatregelen worden genomen om waterverontreiniging daarbij te voorkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

HEBO/Daen Service bergt Dandia in Albertkanaal | Schuttevaer.nl

HEBO/Daen Service bergt Dandia in Albertkanaal

In een openbare aanbesteding heeft de Nederlandse firma HEBO/Daen Service van De Vlaamse Waterweg de opdracht gekregen voor het bergen van het vrachtschip Dandia. Dat zonk 13 november na een aanvaring met een lege duwbak in het Albertkanaal ter hoogte van de spoorweg Herentals-Lier.

De eigenaar deed afstand van zijn schip, zodat de waterwegbeheerder zelf de berging moest organiseren. HEBO / Daen brengt woensdag en donderdag al het materieel ter plaatse en hoopt vrijdag 23 november te kunnen beginnen met het lossen van de lading. De 600 ton kunstmest zal met grijpers uit het wrak worden gehaald. In het weekeinde gaan die werkzaamheden onverminderd door. Speciale maatregelen worden genomen om waterverontreiniging daarbij te voorkomen.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer