Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Roze dinsdag in de haven

ROTTERDAM

Roze containers waren al in de Rotterdamse haven, maar dinsdag 23 oktober arriveerde het eerste roze containerschip, de ONE Continuity. Containers en schip zijn eigendom van de Japanse rederij ONE, Ocean Network Express.

1 / 1
Roze dinsdag in de haven

Roze dinsdag in de haven

ONE is vorig jaar ontstaan uit een fusie van de rederijen MOL, NYK en ‘K’ Line. Het is qua omvang de zesde containerrederij van de wereld. De verschillende containers en de 240 schepen krijgen allemaal de nieuwe bedrijfskleur.

De ONE Continuity is 320 meter lang en 46 meter breed. Het schip, dat in een vorig leven APL Finland heette, lost 1466 containers en laadt er 861. Naar verwachting vertrekt het schip woensdagavond omstreeks 23.00 uur. De bestemming is dan Hamburg. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook