Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schepen week na aanvaring bij Corsica gescheiden (video)

CORSICA [update]

Een aanvaring tussen een Tunesisch roro schip en een voor anker liggend Cypriotisch containerschip, zondagochtend 7 oktober om half acht, 28 kilometer ten noorden van Corsica, heeft voor een circa vier kilometer lang en honderden meters breed oliespoor gezorgd. De roro ferry Ulysse en het containerschip CSL Virginia waren pas na een kleine week los van elkaar.

1 / 4
Schepen week na aanvaring bij Corsica gescheiden (video)

Schepen week na aanvaring bij Corsica gescheiden (video)

Het roro schip Ulysse sloeg een bunkertank van de CSL Virginia lek. Daar stroomde circa 200 kubieke meter stookolie uit. De olievlek breidde zich in de loop van de week, verdeeld in diverse ‘olieveldjes’, uit over een afstand van circa 25 kilometer. Na een paar dagen was de olie zo goed als opgeruimd. Bij de bestrijding van de vervuiling waren Franse en Italiaanse schepen betrokken.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (1)
  • P. de Keyser

    Volgens mij waren ze blijkbaar niet goed wakker op dat roro schip want aangezien dat het goed weer was moet dat ander schip toch gezien hebben zo denk ik er over.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook