Motorjachtje stuurloos op de Rijn

De hulpdiensten van Monheim en Dormagen zijn vrijdagavond 28 september met veel manschappen uitgerukt voor een incident op de Rijn. Ter hoogte van Rijnkilometer 708 werd een stuurloos motorjachtje midden in de vaargeul gezien.

Volgens de brandweer liepen de drie opvarenden acuut gevaar omdat hun boot vanwege het donker moeilijk te zien was voor de beroepsvaart. Tegelijk was voor passerende schepen uitwijken ter plaatse zo goed als onmogelijk. De brandweer van Monheim duwde het jachtje met hun snelle multipurposeboot naar de oever.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Motorjachtje stuurloos op de Rijn | Schuttevaer.nl

Motorjachtje stuurloos op de Rijn

De hulpdiensten van Monheim en Dormagen zijn vrijdagavond 28 september met veel manschappen uitgerukt voor een incident op de Rijn. Ter hoogte van Rijnkilometer 708 werd een stuurloos motorjachtje midden in de vaargeul gezien.

Volgens de brandweer liepen de drie opvarenden acuut gevaar omdat hun boot vanwege het donker moeilijk te zien was voor de beroepsvaart. Tegelijk was voor passerende schepen uitwijken ter plaatse zo goed als onmogelijk. De brandweer van Monheim duwde het jachtje met hun snelle multipurposeboot naar de oever.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer