Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

Eefde hervat schutten na twee dagen stremming

EEFDE [UPDATE]

Het schutten bij sluis Eefde is zaterdag tegen twee uur ’s middags na twee dagen oponthoud hervat. In de opvaart voer de Christiaan C uit Werkendam als eerste de kolk binnen, gevolgd door de Geca uit Ommen en de Zwarte Water uit Hasselt.

1 / 8
Eefde hervat schutten na twee dagen stremming

Eefde hervat schutten na twee dagen stremming

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (11)
 • R.A. Steenbergen

  Mijn reactie was uiteraard ironisch bedoeld. Mensen moeten gewoon blijven denken, sensoren vervangen dat niet. En ondanks alle nadenken en alle beveiligingen zullen er altijd ongelukken blijven gebeuren.

  Ook ik (ex-varende in binnen- en zeevaart, ex marof en momenteel scheepselektricien) vind de ‘beveiligingsregelgeving’ erg doorschieten. Ik moet soms ‘veilige’ dingen maken waarvan ik denk dat er juist door die beveiligingen gevaarlijke storingen kunnen ontstaan. En dit gevalletje spudpaal kan iedereen overkomen.

 • a.o stienstra

  En dan toch helemaal als je een paar goeie connecties hebt met keuringsbureaus en dergelijke

 • Jim Grooten

  Zie dat er een gouden toekomst is voor ondernemers die alarmen en sensoren installeren.
  Kan je meer mee verdienen dan als binnenvaartondernemer.

 • H Lenten

  Denk wel dat er technisch goede alarmering nodig gaat zijn voor deze luxe palen. Hij is niet de eerste en het had mij ook kunnen overkomen. Doch gezien de economische schade moeten we met z’n allen nadenken over een sluitend en misschien wel duur alarmsysteem op spudpalen. ( en ook ik ben groot voorstander van spudpalen maar dit moet niet kunnen gebeuren kunnen we gelijk de autokraan op het zelfde systeem aansluiten. ( via GPS meer dan 0.2 km snelheid algeheel alarm welke niet af te zetten is bv.)

 • G.J. van der Vlies

  Beetje dom idee Steenbergen, als je op stroom ligt zul je je schroef in het werk moeten zetten als de paal van de grond komt of tot hij de grond raakt.

 • Hein Danser

  Wat zou kunnen bij een telescoop Dat de paal , bij het ophalen niet in elkaar schuift. De censor raakt de buitenste paal en geeft groen licht, paal boven. Dan kan je alleen op de hoogte teller zien, dat de paal niet boven is. En of op een camera.

 • H. A. van Laak

  Ankers kun je borgen een spudpaal ook. Maar ik heb wel eens idee dat bij de borg van een spudpaal niet volledig effektief is. Anders gezegd dat hij in enkele gevallen zich niet meer in de juiste positie dat wat een borg van de paal te verwachten is. Een anker dan verdwenen Een spudpaal heeft daarbij ook nog ander tussen variaties.

 • j Blonk

  R. A. Steenbergen het is te hopen dat iemand die een dergelijke regel verzint, eerst eens een reisje meervaart op een schip dat intensief de spudpalen gebruikt!
  Anders zou je zomaar zo’n domme beveiliging kunnen krijgen die u suggereert, hetgeen dramatische gevolgen zou kunnen krijgen.

 • J.C Hagens

  Ik zelf heb geen spudpaal, maar er gaat toch zeker wel een signaal over in de Hut of een lampje branden als de paal boven is.

 • A. Kuup

  u heb geen sputpaal zeker??

 • R.A. Steenbergen

  Volgende beveiliging voor de keuring: Schroef mag niet in z’n werk kunnen als spudpaal niet geheel geheven is…..

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook