Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Bijna-aanvaring Zwitsers cruiseschip met vrachtschip op het IJ (video)

AMSTERDAM [UPDATE]

Het Zwitsers rivercruiseschip Vista Explorer veroorzaakte dinsdagmiddag 11 september op het IJ bijna een aanvaring met het achteropkomende geladen binnenvaartschip Procontra. Door een plotselinge koerswijziging had het weinig gescheeld of de Procontra (1821 ton) was vol tegen het passagiersschip op gevaren. Schipper Jorg van der Velde doet in de video verslag op AT5

Reacties (2)
 • mieke Kuipers

  Ja, klopt helemaal Gerrit.Maar niet alleen bij de passagiersschepen ook bij de RWS.
  Dat vind ik.

 • G. Bedet

  Deze week bij Andernach exact zo’n zelfde geval. Ging ook net mis omdat het andere schip volaan achteruit sloeg. Kennelijk hebben een aantal van die kapiteins onvoldoende kennis van navigatie en onvoldoende inschattingsvermogen m.b.t. het verloop van een eventuele manoeuvre.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook