Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Eefde schut weer na vondst betonijzer

EEFDE [update]

Sluis Eefde, toegang tot de Twentekanalen, is sinds dinsdag 14 augustus 20.30 uur gestremd. Rijkswaterstaat meldde 15 augustus begin van de middag dat de sluis eind van de middag weer ging draaien.

1 / 2
Eefde schut eind van de middag weer

Eefde schut eind van de middag weer

In de voorsluis werd een gebogen stuk betonijzer gevonden van een meter of vijf lang. Volgens een woordvoerder van RWS lag dat er waarschijnlijk al langer maar werd vanwege het lage water het zand van de bodem gespoeld, waardoor het omhoog kwam. Gisteravond raakte een schip iets op de bodem. Het betonijzer lag precies voor de ingang van de sluis, waardoor RWS geen andere optie had dan de sluis te stremmen.

Na onderzoek door duikers kon een kraanschip begin van de middag het betonijzer uit het water takelen. Daarna werd opnieuw gepeild en gescand, waarbij niets meer werd gevonden. Daarna moet de voorsluis nog verder worden schoongemaakt. Volgens RWS zweeft veel materiaal rond, waaronder autobanden en hout. Zodra het schoonmaken klaar is, wordt de sluis weer vrijgegeven. Om 13 uur hadden zich al 28 schepen voor schutting bij de sluismeester gemeld. (MdVmail foto’s en aanvullend nieuws)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook