Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

NL Alert vanwege schrootbrand in ruim zeeschip Dordrecht

DORDRECHT [update]

Een schrootbrand in het ruim van het Panamese zeeschip Kouyou, zorgt voor zware rookontwikkeling boven het Mallegat in Dordrecht.

1 / 1
NL Alert vanwege schrootbrand in ruim zeeschip Dordrecht

NL Alert vanwege schrootbrand in ruim zeeschip Dordrecht

De brandweer is met de blusboot Zuid-Holland Zuid en onder meer een hoogwerker uitgerukt om de brand te bestrijden. Ook de kraanponton Ahoy 25 is opgeroepen om te assisteren.
Het Mallegat werd afgesloten voor het scheepvaartverkeer. De Kouyou  ligt afgemeerd aan de ‘s-Gravendeelsedijk, aan de kade van Zeehavenbedrijf Dordrecht. Een NL Alert is uitgegaan om de omgeving te waarschuwen. Geadviseerd wordt ramen en deuren gesloten te houden en niet te ventileren.

De Veiligheidsregio ZHZ verklaarde al snel dat het bluswerk waarschijnlijk veel tijd in beslag zal nemen. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, maar van metaalschroot is bekend dat het spontaan tot ontbranding kan komen en zich dan lastig laat blussen.

Rookschade

In Harlingen brak maandag ook al een ruimbrand uit in een zeeschip. Dit trof de Marfaam van rederij Boomsma Shipping. Maar het bleef hier bij wat rookschade. Een hoogwerker, die overdag was gebruikt bij werkzaamheden in het ruim, vatte vlam door nog onbekende oorzaak. Op dat moment was niemand meer in het ruim, waaruit gitzwarte rook naar buiten kwam. Bij de komst van de brandweer verlieten nog aanwezige bemanningsleden het schip. Na een half uur werd het sein brand meester gegeven en kon het ruim worden geventileerd. (PN/DvdM)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook