Koppelverband knalt tegen Palmrainbrücke

Het containerkoppelverband Alorba / Alorba II uit Werkendam is zaterdag 23 juni rond 04:30 uur op de Rijn bij Weil met het stuurhuis tegen de Palmrainbrücke gevaren. Eén opvarende raakte door glassplinters licht gewond, meldt de politie in Freiburg.

Koppelverband knalt tegen Palmrainbrücke

Oorzaak is volgens de politie mogelijk een defect aan het in hoogte verstelbaar stuurhuis. Het knakte en werd totaal vernield. De stuurman wist zich op het nippertje in veiligheid te brengen. Hij werd door de brandweer van Weil met een boot van boord gehaald en voor medische verzorging naar de Duitse oever gebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Koppelverband knalt tegen Palmrainbrücke | Schuttevaer.nl

Koppelverband knalt tegen Palmrainbrücke

Het containerkoppelverband Alorba / Alorba II uit Werkendam is zaterdag 23 juni rond 04:30 uur op de Rijn bij Weil met het stuurhuis tegen de Palmrainbrücke gevaren. Eén opvarende raakte door glassplinters licht gewond, meldt de politie in Freiburg.

Koppelverband knalt tegen Palmrainbrücke

Oorzaak is volgens de politie mogelijk een defect aan het in hoogte verstelbaar stuurhuis. Het knakte en werd totaal vernield. De stuurman wist zich op het nippertje in veiligheid te brengen. Hij werd door de brandweer van Weil met een boot van boord gehaald en voor medische verzorging naar de Duitse oever gebracht.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer