Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Somtrans XIII overvaart spits

DORDRECHT [update]

Jérémie en Natacha Bourdon van de Franse spits Coxswain moeten het hebben zien aankomen. Vol ongeloof vermoedelijk. Maar een moment later gebeurde het. De lege tanker Somtrans XIII overvoer hen op de Dordtse Kil. Ze zagen de dood in de ogen en verloren al hun bezittingen.

1 / 3
Somtrans XIII overvaart spits

Somtrans XIII overvaart spits

Jachtschipper redt drenkelingen Coxswain

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (7)
 • Eddy Joos

  Hoe zou de heer Somers het vinden, als er iemand van zijn familie of hij zelf overhoop gereden word door een onbekwame oost Europese trucker. Ik wens het hem niet toe, maar denk der eens over na.

 • G.M. Noldes

  @ Ronald Somers.

  Als u en/of uw bedrijf BALLEN heeft (wat ik betwijfel), geeft u de familie Bourdon een blanco check om een andere spits te kopen en die geheel voor uw rekening naar HUN zin te maken. Die mensen hebben zich een jaar of 25 zich de typhus gewerkt om te komen waar ze waren, en dat word met een knip van de vinger door, naar mijn bescheiden mening ongeintreseerd en incompetent personeel, van uw bedrijf naar de kloten gevaren.

  Dan beschouwen we de uitkering van hun eigen verzekering als compensatie voor geleden leed, aangedaan door uw firma.

 • a.o stienstra

  Volgens de CEO van Somers spreekt al hun personeel perfect Duits ?
  Dit is gewoon een grove leugen en dat weet zo’n beetje de hele binnenvaartwereld.
  Beste Somtrans , als ze allemaal zo goed Duits kunnen , waarom worden advertenties waarin u personeel aangeeft in de TJECHISCHE taal opgesteld ???

 • R.A. Steenbergen

  Medio 2021 is het onderzoek afgelopen en resultaat is advies tot wetswijziging: Varen bij mooi weer mag niet meer. Levensgevaarlijk.
  (Vergelijk uitspraak Belfeld-tanker in de mist)

 • A. v.d. Heuvel

  De opstapper zou dat niet een advocaat zijn , die gelijk advies geeft wat de bemanning zeggen mag. Hij was aan boord voor de ondervraging. Dat is rederijen tactiek??????

 • G.M. Noldes

  De KNMR heeft een “opstapper” afgezet op de Somtrans????? Deze zit dus standaard klaar bij de firma Somtrans om in deze gevallen het verhaal juridisch dicht te timmeren VOORDAT de politie ook maar met een onderzoek is begonnen. DIT STINKT MEER ALS 10 MEGASTALLEN BIJ ELKAAR.

 • G.M. Noldes

  Buiten het taal probleem kan ik me ook niet aan de indruk onttrekken dat die gasten hun vaarbewijs/patent bij de eerste de beste benzine pomp/wodka stoker over de Duits-Tsjechische gehaald hebben.

  Zelf een jaartje geleden ook twee keer bijna aanvaring gehad bij de Volkerak, een keer aan de zuidkant en daarna ook nog ff aan de noordkant met DEZELFDE Somtrans oetlul. Die had me ook bijna overvaren.

  Hallo politie. Op klaarlichte dag word iemand van achter over varen……………en jullie moeten nog onderzoeken???????????????
  OVV zal over 13 jaar wel tot de conclusie komen dat het zeker niet de schuld was van de Somtrans.

  Heel veel sterkte voor Jeremie en Natascha.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook