Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Amsterdamse pont vaart hard tegen kade: twaalf gewonden

AMSTERDAM

Een van de veerponten over het IJ in Amsterdam is zondagmiddag 6 mei met flinke snelheid tegen de kade bij het Centraal Station geknald. Dat gebeurde rond 15.45 uur. Het ging om lijn 901 die heen en weer vaart tussen het station en de Buiksloterweg.

Volgens de Amsterdamse politie raakten door de klap elf mensen lichtgewond. Een twaalfde passagier brak zijn pols en werd naar een ziekenhuis gebracht, net als een zwangere vrouw die voor controle ging.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook