Fugro Equator vindt vermiste onderzeeboot

Met het surveyvaartuig Fugro Equator is vlakbij de Duke of York Eilanden bij Papoea Nieuw-Guinea het wrak gelokaliseerd van de sinds 1914 vermiste Australische onderzeeboot AE-1.

Fugro Equator vindt vermiste onderzeeboot

Uitgerust met onderwaterrobots (ROV’s) is het surveyvaartuig erin geslaagd de onderzeeboot op een waterdiepte van 300 meter te lokaliseren. De HMAS AE-1 was met 35 bemanningsleden aan boord, op 14 september 1914 spoorloos verdwenen en een zoektocht leverde destijds niets op. Volgens Australische bronnen verkeert de door de Fugro Equator gevonden onderzeeboot in goede conditie en vormt het 55 meter lange vaartuig nog één geheel. Plannen om het te bergen zijn er volgens de Australische marine niet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Fugro Equator vindt vermiste onderzeeboot | Schuttevaer.nl

Fugro Equator vindt vermiste onderzeeboot

Met het surveyvaartuig Fugro Equator is vlakbij de Duke of York Eilanden bij Papoea Nieuw-Guinea het wrak gelokaliseerd van de sinds 1914 vermiste Australische onderzeeboot AE-1.

Fugro Equator vindt vermiste onderzeeboot

Uitgerust met onderwaterrobots (ROV’s) is het surveyvaartuig erin geslaagd de onderzeeboot op een waterdiepte van 300 meter te lokaliseren. De HMAS AE-1 was met 35 bemanningsleden aan boord, op 14 september 1914 spoorloos verdwenen en een zoektocht leverde destijds niets op. Volgens Australische bronnen verkeert de door de Fugro Equator gevonden onderzeeboot in goede conditie en vormt het 55 meter lange vaartuig nog één geheel. Plannen om het te bergen zijn er volgens de Australische marine niet.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer