Staverse jol maakt water op IJsselmeer (video)

Voor een lek geraakte Staverse jol met vier opvarenden op het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Stavoren sloeg de Nederlandse Kustwacht donderdagmorgen 28 december groot alarm. Er werden vijf reddingboten en een SAR-helikopter ingezet.

Staverse jol maakt water op IJsselmeer (video)

De jol met aan boord vier opvarenden bevond zich om 11 uur precies halverwege Enkhuizen – Stavoren. Dit gegeven en gezien de water- en luchttemperatuur deed de kustwacht besluiten groot in te zetten en de reddingboten van Enkhuizen, Andijk, Medemblik en Hindelopen alsmede een SAR-helikopter te alarmeren. Het was regenachtig weer met goed zicht en zuidwester wind kracht 6.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer