Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

‘Fout loods oorzaak aanvaring Zwitsers riviercruiseschip met brugpijler’

DUISBURG [update]

Het onder Zwitserse vlag varende riviercruiseschip Swiss Crystal is na een fout van de loods op de avond van Tweede Kerstdag op de Rijn bij Duisburg tegen een brugpijler aangevaren. Dat meldt de Zwitserse rederij Scylla Tours. De omstandigheden van de aanvaring zijn volgens de rederij nog in onderzoek. Van de 25 gewonden waren er vier zwaargewond. Donderdag 28 december lagen nog drie passagiers in het ziekenhuis.

1 / 1
Zwitsers riviercruiseschip ramt brugpijler bij Duisburg, 25 gewonden

Zwitsers riviercruiseschip ramt brugpijler bij Duisburg, 25 gewonden

Het ongeluk gebeurde dinsdagavond 26 december om 20:50 uur bij Rijnkilometer 785, beneden Ruhrort. Op foto’s is te zien dat de boeg van het schip met grote kracht is ingedrukt.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (4)
 • H.J.M. Arends

  Een loods verwacht ik ,op de wat moeilijke trajecten van een rivier. Een aflos-kapitein met Rijnpatent ligt meer voor de hand. Maar laten we het onderzoek afwachten en de dan juiste toedracht lezen. Het zal me niet verbazen als die verlichte peiler van de nieuwe brug er mee te maken heeft. Wanneer ik in het donker afvarend ben, en naar buiten kijk, ziet het er maar verwarrend uit en kijk ik maar weer snel op het radarscherm. Nog prettiger is het, bij veel bergvaart , om het stuurboords gat aan de rechteroever te nemen . Dan heb je nergens last van. Gelukkige vaart in 2018 gewenst, Henny.

 • R. Breedveld

  Waarom vraagtekens bij het feit dat een loods voer. Dat gebeurt toch regelmatig in de passagiersvaart als het kern vaargebied de Donau is bijv.

 • j Teunisse

  Ja, zoiets vernam ik ook op de Duitse media. Die had vast de loodsentender in Sankt Goar gemist? Of vergeten in Mannheim te laten afstappen.
  feit: Bij de massamedia ontbreekt is enige nautische kennis ver te zoeken en bezorgt ons vaak tenenkrommende onnozele kranten of andere media reportages.

 • H.J.M. Arends

  Loods?

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook