Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Schipper vermist bij sluis Datteln, zoekactie gestaakt

DATTELN [update]

Boven sluis Datteln (Midden-Duitsland) is in de nacht van dinsdag 14 op woensdag 15 november een 49-jarige Duitse schipper van een binnenvaartschip vermist geraakt. Een politiewoordvoerder uitte het vermoeden dat de man overboord is gevallen.

Rond 1 uur ’s nachts voer het schip, het ms Mi Amigo, door de grote sluis van het complex in Datteln, waarna op het Dortmund-Ems-Kanaal bij Olfen werd vastgemaakt. De ervaren schipper maakte met zijn vader de eerste reis van de Europoort naar Hannover op wat zijn nieuwe schip zou worden. Toen het met kolen beladen schip vast lag kon de vader zijn zoon nergens vinden. Politie en brandweer hebben daarop de hele nacht en daaropvolgende dag gezocht.
Tijdens de zoekactie werd er in sluis Datteln niet geschut. Aan het eind van de woensdagmiddag, rond 16.30 uur, was de sluis weer in bedrijf. De grote kolk tenminste, want de kleine kolk was al gestremd en verleende donderdag nog steeds geen doorgang.
Aan het einde van de woensdagmiddag werd, volgens een schipper die in de stremming lag, de zoekactie specifiek gericht op de sluis. Duikers uit Dortmund doorzochten de sluis, maar konden de vermiste schipper niet vinden. Toen ook deze specifieke actie op niets uitliep werd besloten het zoeken te staken tot er nieuwe aanknopingspunten zijn. (JL)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook