Zeeschip ramt steiger en binnenvaartschip in Brake

Het onder de vlag van Panama varend zeeschip Mount Hope heeft in de vroege ochtend van zaterdag 11 november een steiger in de haven van het Duitse Brake aangevaren. Het schip ramde op haar weg eveneens een afgemeerd binnenvaartschip.

Het 170 meter lange en 27 meter brede zeeschip was op de Weser met een lading staal onderweg naar Bremen toen ze even na half vijf tegen de steiger voer. De steiger raakte hierbij zwaar beschadigd, het binnenvaartschip liep een deuk op in het voorschip net boven de waterlijn.
Omdat de Mount Hope na de aanvaring water bleek te maken, brachten slepers het schip snel veilig naar de Niedersachsenkai in Brake.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer