Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Met moeite It Soal uit gejaagd

WORKUM

Bij de start van de 44e Strontrace stond een harde zuidwesten wind. De grote aken en botters werden met moeite It Soal uit gejaagd.

1 / 2
Met moeite It Soal uit gejaagd

Met moeite It Soal uit gejaagd

Het glibberige dijkje, helemaal aan het einde in het IJsselmeer, lag pal in de wind en hier mocht de motor bij, het was anders niet te doen. Veel kleine jollen en schouwtjes bleven in de haven van Workum wachten tot het einde van de middag. De wind zou minder worden en voor donker konden de meesten nog hun netjes schieten.

De Zware Stront telt slechts één deelnemer: de klipper Willem Jacob. Zes doen er mee in de lichte klasse. Waarschijnlijk gaat het skûtsje Verwisseling met schipper Bas Krom voor de 6e achtereenvolgende keer winnen en kan daarmee het record van het skûtsje Rust na Arbeid evenaren. Het boltjalkje Nynke is ook snel, maar Richard Willart en zijn mannen missen waarschijnlijk nog voldoende ervaring. (HO)

  • Volg de Strontweek op www.zeilvracht.nl – volgende week een uitgebreide reportage.
Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook