Maritieme sector vraagt nieuw kabinet steun bij verduurzaming

Zeevaartreders, binnenvaartondernemers, verladers en scheepsbouwers vragen het nieuwe kabinet steun voor verduurzaming van de scheepvaart. De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders (KVNR), verladersorganisatie Evofenedex en NMT (scheepsbouw) zien de Green Deals die het kabinet aankondigde in het regeerakkoord als een goede eerste stap, maar willen meer. Ook volgens binnenvaartbrancheorganisatie Koninklijke BLN-Schuttevaer moet er ‘veel werk nog verzet’ worden, maar het vertrouwen overheerst.

Reders en verladers vragen nieuw kabinet steun bij verduurzaming

‘Liever een innovatiefonds binnenvaart’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer