Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Clip #12 Vastgelopen CAO-onderhandelingen bij Stromma

AMSTERDAM

Het rommelt bij het Amsterdamse rondvaartbedrijf Stromma, het voormalige Canal Company. Op 26 augustus 2017 hebben leden van de vakbond FNV Havens tijdens een driekwartsvergadering (waarbij een driekwart meerderheid nodig is voor een beslissing) besloten een actietraject in te gaan.

1 / 1
Clip #12 Vastgelopen CAO-onderhandelingen bij Stromma

Clip #12 Vastgelopen CAO-onderhandelingen bij Stromma

Aanleiding vormen de vastgelopen CAO-onderhandelingen met rondvaartbedrijf Stromma. Het betreft de CAO van een deel van het personeel, afkomstig van Holland International, dat indertijd door Canal Company werd overgenomen. Dit personeel valt onder de zogenaamde Bergmann-CAO. Met name de wens van de werkgever om de in de CAO vastgelegde 18 formatieplaatsen te schrappen, is voor de FNV-leden onaanvaardbaar.

Asmae Hajjari, onderhandelaar van FNV Havens, legt uit waar het conflict over gaat en wat er nu gaat gebeuren.

<iframe width="590" height="332" src="https://www.youtube.com/embed/TuIlKGOZvrE?showinfo=0" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Onze Amsterdamse verslaggever Heere Heeresma jr. maakt korte video’s (clips) voor Schuttevaer.nl. Is er een kwestie waarover u zich in een video-interview zou willen uitspreken? Dan kunt u contact opnemen met Heere Heeresma jr. via heeresma@hotmail.com.

Reacties (1)
  • Han van Roozendaal

    Altijd weer bijzonder dat FNV of nautilus nooit met echte cijfers komen. hoeveel leden heeft de FNV bij Stromma? En wat doen we met de stem van waarschijnlijk de meerderheid van de werknemers. Vakbonden anno 2017 blijft een beetje wringen.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook