Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Spits lek tegen pijler Schelde, lading gerst verloren

BAASRODE

De spits Elmys is donderdagmiddag 10 augustus kort na het middaguur op de Belgische Schelde bij Baasrode tegen een pijler gevaren. Er ontstond een groot gat in de romp. De Franse schipper meldde dat hij kampte met motorpech.

Met een kraan van een baggerfirma werd ongeveer 300 ton gerst uit het ruim geschept, waarna twee schepen de spits naar een werf in Rupelmonde sleepten. De Schelde was de hele middag gestremd, er raakte niemand gewond. De lading werd nat en kan als verloren worden beschouwd. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook