Koppelverband knakt tegen brugpijler op Donau

Het Duitse koppelverband Antonia lag vrijdag 28 juli bij de spoorbrug van Poikam op de Donau urenlang geknakt tegen een brugpijler.

Koppelverband knakt tegen brugpijler op Donau

De Antonia was geladen met staalrollen op weg naar Kelheim. Waarschijnlijk door de sterke stroming kwam het koppelverband rond vier uur ’s middags tegen een brugpijler terecht en daarbij brak een van de twee koppeldraden tussen de duwbak en de duwboot. De bak en boot hingen daarna in V-vorm tegen de brugpijler. De duwboot lag stabiel, maar de bak baarde de reddingsdiensten zorgen. Die lag vol in de stroom en als ook de tweede koppeldraad zou breken, dreigde de bak tegen de brug en de nabijgelegen stuw te drijven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Koppelverband knakt tegen brugpijler op Donau | Schuttevaer.nl

Koppelverband knakt tegen brugpijler op Donau

Het Duitse koppelverband Antonia lag vrijdag 28 juli bij de spoorbrug van Poikam op de Donau urenlang geknakt tegen een brugpijler.

Koppelverband knakt tegen brugpijler op Donau

De Antonia was geladen met staalrollen op weg naar Kelheim. Waarschijnlijk door de sterke stroming kwam het koppelverband rond vier uur ’s middags tegen een brugpijler terecht en daarbij brak een van de twee koppeldraden tussen de duwbak en de duwboot. De bak en boot hingen daarna in V-vorm tegen de brugpijler. De duwboot lag stabiel, maar de bak baarde de reddingsdiensten zorgen. Die lag vol in de stroom en als ook de tweede koppeldraad zou breken, dreigde de bak tegen de brug en de nabijgelegen stuw te drijven.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer