Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Forse schade bij aanvaring tallships in haven Texel (video)

TEXEL

In de haven van Oudeschild vond dinsdagmiddag 20 juni een forse aanvaring plaats tussen een tweetal tallships. Rond 13.00 uur kwam het 45 meter lange Bulgaarse tallship Royal Helena tijdens de binnenkomst in aanvaring met het Spaanse schip Nao Victoria, dat al aan de kade lag afgemeerd voor de Pre-Sail op het eiland.

1 / 1
Forse schade bij aanvaring tallships in haven Texel (video)

Forse schade bij aanvaring tallships in haven Texel (video)

De Bulgaar raakt hierbij met de boegspriet vol (boven de waterlijn) het achterschip van de Spaanse replica uit 16e eeuw. Bij het ongeval vielen geen gewonden. Wel liepen beide schepen de nodige schade op.(BK)
(Video Piet van Dijk / YouTube)

Reacties (1)
  • T.A. de Boer

    Wilde ze niet in de achteruit?

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook