Tankers met kopschade, lading veilig na aanvaring op Oude Maas

Twee binnenvaarttankers, geladen met ethanol en aceton, liepen woensdag rond 3 uur ’s ochtends allebei zware kopschade op boven de waterlijn bij een aanvaring op de Oude Maas benedenstrooms van Het Spui.

Tankers met kopschade na aanvaring op Oude Maas

Van de opvarenden op beide tankers, de Istoromi (2995 ton) en de Alto Mira (1343 ton), raakte volgens Rijkswaterstaat niemand gewond en de ladingtanks zijn niet beschadigd. De schepen konden op eigen gelegenheid naar de Geulhaven (Botlek) varen voor het overpompen van de lading.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer

Tankers met kopschade, lading veilig na aanvaring op Oude Maas | Schuttevaer.nl

Tankers met kopschade, lading veilig na aanvaring op Oude Maas

Twee binnenvaarttankers, geladen met ethanol en aceton, liepen woensdag rond 3 uur ’s ochtends allebei zware kopschade op boven de waterlijn bij een aanvaring op de Oude Maas benedenstrooms van Het Spui.

Tankers met kopschade na aanvaring op Oude Maas

Van de opvarenden op beide tankers, de Istoromi (2995 ton) en de Alto Mira (1343 ton), raakte volgens Rijkswaterstaat niemand gewond en de ladingtanks zijn niet beschadigd. De schepen konden op eigen gelegenheid naar de Geulhaven (Botlek) varen voor het overpompen van de lading.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Wilt u onbeperkt lezen? Word abonnee en krijg toegang tot unieke maritieme vakinformatie waarmee u altijd up-to-date bent.

Abonneer