Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Met geheven stuurhut tegen Botlekbrug

ROTTERDAM

Het met containers geladen binnenvaartschip Camaro IV is woensdagmorgen 28 december met de stuurhut tegen de Nieuwe Botlekbrug bij Hoogvliet gevaren. Door de klap raakte een bemanningslid lichtgewond, meldt de Zeehavenpolitie.

1 / 1
Met geheven stuurhut tegen Botlekbrug

Met geheven stuurhut tegen Botlekbrug

De aanvaring in de mist gebeurde rond 04.45 uur. De zelfvarende bak Camaro IV heeft een beweegbare stuurhut. Naar verluidt was de schipper vergeten deze naar beneden te halen. Het schip kon nog op eigen gelegenheid naar het Hartel remmingwerk varen voor onderzoek.

De doorvaarthoogte van de Nieuwe Botlekbrug is 14 meter. De schade aan de brug is beperkt, meldt Rijkswaterstaat. Er was geen hinder voor de overige scheepvaart. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook