Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

In slaap gevallen dronken schipper op ramkoers

ROTTERDAM

Een 44-jarige dronken en in slaap gevallen binnenvaartschipper heeft zaterdagavond in de Rotterdamse Botlek grote schade veroorzaakt. De politie hield de man aan nadat bleek dat hij ruim drie keer zoveel had gedronken als toegestaan en geen vaarbewijs en geldig identiteitsbewijs kon overleggen.

De Nederlandse schipper was al varend in slaap gevallen en ramde bij het invaren van een insteekhaven van de Rozenburgsesluis een op spudpalen gelegen duwboot en een werkschip. Een ponton van het havenbedrijf en de kade liepen daarbij aanzienlijke schade op. Ook het binnenvaartschip werd zwaar beschadigd.
In opdracht van het Havenbedrijf werd de beschadigde spudpaal, waar het werkschip aan lag afgemeerd, onder water doorgezaagd. Anders was het aangevaren werkschip niet meer los te trekken.

De schipper blies uiteindelijk op het politiebureau 695 Ugl, de limiet voor het alcoholgehalte in adem is 220 Ugl. Het bleek ook niet de eerste keer dat de binnenvaartschipper werd bekeurd voor varen onder invloed. De politie onderzoekt de vaarbevoegdheid van de schipper. (EvH)

Reacties (1)
  • D.J. Schot

    Bij een meerdere keren geconstateerd dronkenschap moet de naam van de dader worden vermeld. Deze man brengt veel schade voort aan materialen en zorgt voor vele menselijke leed.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook