Liefst 12 kandidaten voor Young Maritime Representative

Maar liefst 12 kandidaten hebben zich aangemeld om kans te maken het komende studiejaar de nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector te worden. Dit wordt de vierde lichting Young Maritime Representatives (YMR), die netwerkorganisatie Nederland Maritiem Land (NML) aanstelt om jongeren enthousiast te maken voor een maritieme toekomst.

Liefst 12 kandidaten voor Young Maritime Representative

YMR Dominique Smit gaf de aftrap voor de zoektocht tijdens zijn openingsspeech van het Maritime Offshore Career Event in het WTC. Op 23 juni zullen de kandidaten zich via een social media opdracht en een pitch moeten verkopen aan het NML PR & Communicatie Expertpanel. Dit panel van PR professionals uit de maritieme sector maakt op basis van deze bijeenkomst haar keuze.

De gekozen kandidaten krijgen komend jaar de taak om de maritieme sector op een aansprekende en energieke manier te vertegenwoordigen tijdens evenementen, maar ook via de jongerenwebsite van NML en de goedbezochte facebookpagina. Net als afgelopen jaren volgen de kandidaten een mbo, hbo of universitaire opleiding. Dit jaar dingen voor het eerst ook Young Professionals mee.

No-nonsense en lef

NML heeft het YMR-schap in 2013 in het leven geroepen om de maritieme sector meer onder de aandacht te brengen bij jongeren. Werken in de maritieme sector vergt een bijzondere combinatie van mentaliteit en vakmanschap. Avontuurlijk, zelfstandig, no-nonsense en lef. Wie dat aandurft wacht een mooie internationaal georiënteerde carrière. Om dat gevoel over te brengen, gaan de jongerenambassadeurs op pad. Zij gaan daarbij op zoek naar jongeren, man én vrouw, die een duurzame carrière willen starten binnen de maritieme wereld.

De huidige YMR’s Bart, Sophie en Dominique blijven aan tot de Wereldhavendagen in september 2016. Daar geven zij het stokje over aan de nieuwe jongerenambassadeurs. De komende weken zullen de kandidaten zich via blogs op de jongerenwebsite voorstellen.

Met 12.000 bedrijven die werkgelegenheid bieden aan zo’n 253.000 mensen, realiseert de maritieme sector een totale toegevoegde waarde van ruim 23 miljard euro. Scholieren kunnen hier aan het werk via opleidingen op diverse niveaus, variërend van Regionale Opleidingscentra, Middelbare- en Hogere Beroepsopleidingen tot Universitaire opleidingen. Voor hen ligt een mooie carrière in het verschiet binnen de sector, waar nog steeds veel behoefte is aan jonge instromers.