Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Drie man overboord na afbreken kluivernet

WARDER

Drie opvarenden van de klipper Niets Bestendig zijn zaterdag 30 april te water geraakt op het Markermeer ter hoogte van Warder, toen het kluivernet voor de boeg van het schip afbrak. Eén van hen kwam onder het schip terecht, maar alle drie werden uit het water gehaald.

1 / 1
Drie man overboord na afbreken kluivernet

Drie man overboord na afbreken kluivernet

Reddingboot De Gooier van reddingstation Wijdenes kreeg de noodoproep via marifoonkanaal 16 om 15:15 uur binnen tijdens een vaartocht voor Reddingbootdag. De Niets Bestendig heeft direct een man-overboord-manoeuvre gemaakt en daarbij twee personen uit het water gered. De derde persoon was moeilijker uit het water te halen. Hij heeft ruim vijf minuten in het koude water gelegen.

Vanuit Wijdenes, Hoorn en Warder voeren diverse reddingboten direct uit na de noodoproep. Ook bergingsvaartuig Loki was snel op weg naar het incident. De reddingboten van Warder en Wijdenes waren als eerste ter plaatse en even later ook de reddingboot van Hoorn. Direct werd eerste hulp verleend aan de onderkoelde drenkelingen. Ze werden snel ingepakt in onderkoelingsfolie en dekens om op te warmen.

De klipper werd ondertussen onder begeleiding naar Hoorn gevaren waar de ambulancedienst gereed stond om de drie slachtoffers te controleren. De politie kwam eveneens aan boord om een proces verbaal op te maken van het incident, wat gebruikelijk is na incidenten waar slachtoffers bij gevallen zijn. De drenkelingen zijn door de ambulancedienst nagekeken. Twee van hen zijn ter observatie naar het ziekenhuis in Hoorn overgebracht.

(DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook