Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Vios door inschattingsfout met containers tegen brug

RUISBROEK

Het containerschip Vios is maandagmiddag op het Zeekanaal Brussel-Schelde met containers tegen de Boulevardbrug in Ruisbroek gevaren. Volgens schipper Pascal Kuipers had hij de situatie verkeerd ingeschat.

1 / 1
Vios door inschattingsfout met containers tegen brug

Vios door inschattingsfout met containers tegen brug

‘Wij varen wel vaker op Willebroek’, vertelt Kuipers. ‘Het was dus niet de eerste keer dat we bij deze brug moesten passeren. Maar de laatste keer dat we bij de brug kwamen was in het weekeinde en er was toen niet genoeg personeel. De brugwachter wilde de brug dus niet openen. We zijn toen gewoon onder de brug door gevaren. Ik wist dus dat het kon en dacht dat het nu ook weer kon, maar dat was dus niet zo. Het was dus een inschattingsfout van mij, een routinekwestie. Als ik hier de eerste keer was gekomen, was het mij niet gebeurd. En de klap stelde ook niet zo heel veel voor. Er is weinig schade. Om het schip weer los te trekken ben ik achteruit geslagen. Dat ging goed.’

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook