Schuttevaer.nl

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Gelderland wil contributie snel verhogen

NIJMEGEN

Een meerderheid van de leden van de afdeling Gelderland van Koninklijke BLN-Schuttevaer wil dat de contributie voor A-leden per 2016 gelijk wordt getrokken met die van BLN-leden. De verhoging in één keer levert 200.000 euro extra op. Daarvoor wordt de contributie verhoogd van 350 euro per schip en 0,10 euro per ton, naar 500 euro per schip en 0,50 euro per ton.

De leden konden stemmen over drie mogelijkheden; gelijkschakeling met de BLN-leden direct per 2016 of geleidelijk per 2017 of 2018. Voorzitter Rob van Reem raadde de aanwezige B-leden aan zich van stemming te onthouden zodat de A-leden zelf konden beslissen over de contributieverhoging. Van de 52 stemmende leden onthielden 22 leden zich van stemming. Een meerderheid van 21 stemmers was voor de verhoging per 2016, drie leden voor verhoging in twee stappen en zes voor een verhoging in drie stappen.
Vraag was nog wel hoe de afvaardiging naar het Jaarcongres van Koninklijke BLN-Schuttevaer de vijf beschikbare stemmen zou moeten verdelen. Uiteindelijk werd besloten vier stemmen te geven aan de directe verhoging en één stem aan de geleidelijke verhoging tot 2018.

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook