Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Brand in duwboot Barkentijn op Oude Maas

DORDRECHT [update]

In de woning van duwboot Barkentijn, met twee geladen kolenbakken varend op de Oude Maas, is zaterdag 21 november aan het begin van de middag brand uitgebroken. Brandweerboot Zuid-Holland Zuid bluste de brand. Niemand raakte gewond.

1 / 2
Brand in duwboot Barkentijn op Oude Maas

Brand in duwboot Barkentijn op Oude Maas

De brand werd 12:45 uur opgemerkt. Het duwkonvooi kwam net bovenstrooms de Krabbegeul ten anker. De RWS 71 van Rijkswaterstaat en de RPA 1 van Havendienst Rotterdam verleenden assistentie, de KNRM was eveneens ter plaatse. Het overige scheepvaartverkeer ondervond geen hinder en werd geregeld vanuit Post Dordt.

De brandweer gaf om 13:10 uur het sein ‘brand meester’. De beide duwbakken zijn door een andere duwboot overgebracht naar Zeehaven Dordrecht. De duwboot is voor verzekeringsonderzoek naar de kade van Rijkswaterstaat op Duivelseiland gebracht. (DvdM)
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook