Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk
Schuttevaer Premium

‘Walstroom tijdens de vaart gaat niet’

BERGKAMEN

Schipper Maarten Peggeman van de Kamperzand (1831 ton) heeft vrijdagmiddag 13 november met zijn te vroeg opgedraaide autokraan hoogspanningsleidingen over het Datteln-Hammkanaal bij Bergkamen kapotgetrokken. In drie dorpen viel de stroom uit.

1 / 2
'Walstroom tijdens de vaart gaat niet'

'Walstroom tijdens de vaart gaat niet'

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties (3)
 • J.G.J. van Maren

  hij geeft het tenminste eerlijk toe, alle lof, maar moet het nu echt wettelijk verplicht worden dat je de kraan pas mag bedienen als je vast ligt.
  of is er een lijst met schippers die rijk geworden zijn van 5 minuten tijdwinst 😉

 • Henk Knol

  Het liefst voor de brug kraan omhoog en na de brug auto aan de wal!! Tijd is geld toch.

 • E.O.P. Lansmeer

  En de Dorpen die zonder stroom kwamen te zitten en al de aangeslotenen van zijn verzekering tellen die niet mee. denk dat er nog wel een prijskaartje aan zit, supermarkten die hun vries voorraad weg moeten gooien en de reparatie aan de stroomkabel.

 • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

  Lees ook