Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Veerboot maakt schuiver door windvlaag

HARLINGEN

Groot was de schrik bij de circa 1500 passagiers van de veerboot Friesland, toen het schip vrijdag 13 november bij de afvaart in Harlingen even tegen de kade stuiterde.

Een plotselinge stormvlaag had vat gekregen op het achterschip. Door de klap verloren lopende passagiers hun evenwicht en vielen sommigen van hun stoel, waardoor enkele lichtgewonden vielen. Ze werden behandeld door een arts onder de passagiers.
Het schip liep geen noemenswaardige schade op en kon de overtocht naar Terschelling voortzetten. De Friesland is van half november tot half december op de werf voor de geplande werfbeurt. Naast de reparatie van schade die nu is ontstaan, zal het schip worden voorzien van nieuwe evacuatiesystemen en toiletten. De reserveveerboot Midsland neemt de dienst in deze periode over. (GM)

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook