Rondom Europort per dag

Er zijn tal van activiteiten rondom Euoport gepland, zowel in Ahoy als daarbuiten. Een overzicht per dag.

Maandag 2 november

Het Mare Forum Ship Finance heeft maandag 2 november, de dag voorafgaand aan Europort, plaats in het Hilton Rotterdam van 8 tot 16 uur. Reders, bankiers en andere financieel geïnteresseerden komen naar Rotterdam voor een levendig debat over financiering en investeringen die cruciaal zijn om een vooraanstaande positie te behouden.

Dinsdag 3 november

De officiële opening van de beurs is dinsdag 3 november van 10.30 tot 11.30 uur. Bouwe Bekking, schipper van het Brunelteam in de Volvo Ocean Race, geeft zijn visie op maritiem leiderschap en daarnaast zal een aantal captains of industry op dit onderwerp ingaan.

De Brazil Network Day wordt dinsdag 3 november gehouden in Ahoy op initiatief van de Braziliaanse ambassade in Den Haag.

De Poolse delegatie op Europort presenteert zich van 12.30 tot 15.30 uur op het seminar Poland-Your best partner for Maritime Projects met aansluitend een netwerklunch.

Het Lloyd’s Register Innovation Seminar heeft plaats van 13 tot 17 uur en gaat over technologie van de toekomst.

Woensdag 3 november

De conferentie Energy Efficient Ships 2015 van de Royal Institution of Naval Architects gaat van 10 tot 18 uur over zuiniger varen, eventueel op andere brandstoffen. Vooraf aanmelden verplicht.

Na sluitingstijd van de beurs op woensdag 3 november is er van 18 tot 23 uur de European Cruise Party op het SS Rotterdam. Dé gelegenheid om zakenrelaties uit te nodigen en relaties uit de maritieme business te ontmoeten, onder het genot van goed eten en drinken en prachtig uitzicht over de Maas. Shuttlebussen zijn beschikbaar om bezoekers en exposanten te vervoeren.

Donderdag 5 november

De CEDA Dredging Days worden 5 en 6 november gehouden in de Conference Room van Ahoy. Centraal thema is groener baggeren.

Het Living with Ecdis-seminar wordt gehouden van 10.45 tot 14 uur. De organisatie is in handen van de United Kingdom Hydrographic Office.

Vrijdag 6 november

Tijdens het YoungShip Rotterdam seminar Europort 2015 van 14 tot 15 uur is er een open discussie tussen werkgevers en net afgestudeerden over de carrièremogelijkheden in de maritieme industrie.

Dagelijks

Masterclasses zijn er bijna elke dag in Port 2 over onderwerpen als schepen voor de toekomst, op afstand bedienbare schepen, trends in maritieme brandstoffen, 3D-printing en bijscholing van personeel. Deelname kost per masterclass 99 euro. 

Meer informatie op: http://www.europort.nl/