Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Sail-bezoeker te water en overleden

AMSTERDAM

Een Sail-bezoeker is vrijdagavond 21 augustus vlak voor aanvang van de vuurwerkshow in het water gevallen bij de drukke Sumatrakade. De brandweer heeft hem uit het IJ gehaald en gereanimeerd. Hij is overgebracht naar een ziekenhuis en kort daarna overleden.

Het is nog onbekend hoe de 23-jarige man uit Monnickendam te water is geraakt. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Het bestuur en de directie van Sail zegt in een verklaring diep geschokt te zijn door het tragische ongeval. ‘Ons medeleven gaat uit naar de familie en vrienden van deze man. De burgemeester en het bestuur en directie van Sail zullen zo snel als mogelijk de familie van de man hun medeleven overbrengen.’

Het programma van Sail gaat onveranderd door, maar er zal op enigerlei wijze worden stilgestaan bij de dood van de bezoeker. Op welke manier dat gebeurt, is nog niet duidelijk.

Tien jaar geleden, op Sail 2005, kwam er ook een man om het leven nadat hij in het water was gevallen, meldt Het Parool. Deze 31-jarige Rotterdammer kwam op een ponton bij het IJplein in Noord ongelukkig ten val. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook