Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Poolse matroos in haven Stein verdronken

STEIN [update]

Duikers van de brandweer hebben dinsdag 26 mei aan het begin van de middag het levenloze lichaam geborgen van een vermiste opvarende van de Green Maritime, een werkschip van Van de Graaf & Meeusen.

Het lichaam van de matroos, een 26-jarige Pool, werd om kwart over 12 naast het schip in de haven van Stein aangetroffen. Hij is vermoedelijk verdronken door een noodlottig ongeval.
Het bemanningslid was maandagavond naar bed gegaan, maar de volgende ochtend om half 7 konden zijn collega’s hem nergens aan boord vinden, zegt een woordvoerder van Van de Graaf & Meeusen. De ingeschakelde hulpdiensten startten dinsdagochtend een grote zoektocht naar de schipper. Daarbij werden duikers en een helikopter ingezet.

Het scheepvaartverkeer in de haven lag in verband met de zoektocht korte tijd stil. Onduidelijk is hoe de man te water is geraakt. De politie is een onderzoek gestart. (DvdM)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook