Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Lintjes voor Jos en Carla van Dongen

DONGEN

Burgemeester Starmans van de gemeente Dongen heeft vrijdag 24 april twee koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan het echtpaar Jos en Carla van Dongen. Jos van Dongen werd Ridder in de Orde van Oranje-Nassau en Carla van Dongen-Suijkerbuijk Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

1 / 1
Lintjes voor Jos en Carla van Dongen

Lintjes voor Jos en Carla van Dongen

Jos krijgt de koninklijke onderscheiding vooral voor zijn werk bij Vereniging De Binnenvaart. Al snel nadat hij zijn schip had verkocht werd hij bestuurslid van de vereniging. Daarvoor had hij ook al veel ervaring opgedaan in meerdere besturen, zoals op het internaat waar zijn dochters op zaten en bij het KSCC. Bij De Binnenvaart werd hij al snel secretaris en vervolgens vicevoorzitter, functies die hij 12 jaar vervulde. ‘Van Dongen ziet het als een uitdaging om efficiënt en innovatief met een laag budget de schepen van De Binnenvaart te verbouwen en te onderhouden’, zegt voorzitter van De Binnenvaart Ad Schroot. Daarnaast geeft hij rondleidingen aan scholen en is hij voor de Vereniging veel aanwezig op beurzen en evenementen. Sinds 2001 is hij pastoraal werker op het kerkschip Het Zuiden in Raamsdonksveer en sinds 1982 is hij bestuurslid van het KSCC.

Carla van Dongen is sinds 2000 vrijwilliger voor de Dongense samenleving. Het merendeel van haar vrijetijd besteedt zij aan de Stichting Broeder Reparatus, die onder meer kunstzinnige knutselmiddagen voor kinderen organiseert in Dongen. Daarnaast is zij actief voor de plaatselijke CDA-afdeling. (MdV)

Reacties (1)
  • M.A.J. Bienenmann

    Hallo Jos en Carla Van Hare Gefeliciteerd met de verdiende onderscheidingen. We zagen je ook op de Siegfriet maandag op tv tijdens de Grande Parade, leuk hoor.

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook