Aflosser onwel, Alsvin op basalt onder Vlakebrug (video)

Het Belgische containerbinnenvaartschip Alsvin is vrijdagmorgen 20 februari rond 06:15 uur op het Kanaal door Zuid Beveland op het basalt vlak onder de Vlakespoorbrug gevaren. De politie sluit niet uit dat de schipper, een Nederlandse aflosser, alcohol had gedronken en heeft een bloedproef afgenomen. De man raakte bij de aanvaring onwel en is van boord gehaald.

Schip op basalt onder Vlakespoorbrug

Het spoorverkeer over de brug werd stilgelegd en de scheepvaart kon aanvankelijk langzaam passeren maar werd rond 14 uur stilgelegd. Toen was het hoog water en begon bergingsbedrijf Polderman met het achteruittrekken van het schip. De Alsvin kwam rond 15 uur los. De vaart en het spoorverkeer werden rond 16.00 uur weer vrijgegeven. Bij inspectie door een duiker bleek het schip geen noemenswaardige schade te hebben opgelopen.

De schipper raakte volgens Veiligheidsregio Zeeland onwel. Zaterdag was nog niet duidelijk waardoor hij niet meer in staat was het schip op koers te houden om door de brug te varen. De man is behandeld door ambulancepersoneel. Hij is met een autoladder van de brandweer van boord gehaald en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het schip lag zaterdag nog in Hansweert.

De 110 meter lange Alsvin, geladen met 111 containers, had een brugopening maar raakte uit koers en is in de oever gevaren. Onder de aanbrug van de Vlakespoorbrug kwam het schip op het basalt tot stilstand. Een onderhoudsloopbrug is door het schip opzij geschoven.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de lading voor zover bekend niet beschadigd en loopt geen gevaar. Het schip, dat onderweg was naar Vlissingen, voerde geen kegel en de containers waren voor het grootste deel leeg. (DvdM)

YouTube-video’s Omroep Zeeland


Aflosser onwel, Alsvin op basalt onder Vlakebrug (video) | Schuttevaer.nl

Aflosser onwel, Alsvin op basalt onder Vlakebrug (video)

Het Belgische containerbinnenvaartschip Alsvin is vrijdagmorgen 20 februari rond 06:15 uur op het Kanaal door Zuid Beveland op het basalt vlak onder de Vlakespoorbrug gevaren. De politie sluit niet uit dat de schipper, een Nederlandse aflosser, alcohol had gedronken en heeft een bloedproef afgenomen. De man raakte bij de aanvaring onwel en is van boord gehaald.

Schip op basalt onder Vlakespoorbrug

Het spoorverkeer over de brug werd stilgelegd en de scheepvaart kon aanvankelijk langzaam passeren maar werd rond 14 uur stilgelegd. Toen was het hoog water en begon bergingsbedrijf Polderman met het achteruittrekken van het schip. De Alsvin kwam rond 15 uur los. De vaart en het spoorverkeer werden rond 16.00 uur weer vrijgegeven. Bij inspectie door een duiker bleek het schip geen noemenswaardige schade te hebben opgelopen.

De schipper raakte volgens Veiligheidsregio Zeeland onwel. Zaterdag was nog niet duidelijk waardoor hij niet meer in staat was het schip op koers te houden om door de brug te varen. De man is behandeld door ambulancepersoneel. Hij is met een autoladder van de brandweer van boord gehaald en daarna per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het schip lag zaterdag nog in Hansweert.

De 110 meter lange Alsvin, geladen met 111 containers, had een brugopening maar raakte uit koers en is in de oever gevaren. Onder de aanbrug van de Vlakespoorbrug kwam het schip op het basalt tot stilstand. Een onderhoudsloopbrug is door het schip opzij geschoven.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland is de lading voor zover bekend niet beschadigd en loopt geen gevaar. Het schip, dat onderweg was naar Vlissingen, voerde geen kegel en de containers waren voor het grootste deel leeg. (DvdM)

YouTube-video’s Omroep Zeeland