Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

Schadevaring aan steiger Emmerich

EMMERICH [update]

Het motorvrachtschip Undine 2 is maandagmiddag 2 februari met motorpech door de stroom op de Rijn tegen de steiger van de promenade van Emmerich gedrukt. Daarbij belandde de passagiersloopbrug van het ponton in het water.

Bij het ongeval raakte niemand gewond. Een op tijd uitgeworpen anker van de Undine 2 heeft erger voorkomen. Het schip, dat geladen in de afvaart was toen de motor uitviel, liep zelf geen schade op. In Emmerich maakt men zich, volgens de Rheinische Post, intussen zorgen over de vraag of de brug voor het begin van het toeristenseizoen (april) weer gebruiksklaar zal zijn. De staalconstructie is flink beschadigd. (DvdM)
 

Reacties (1)
  • rene willaert

    Is nu het moment om te wisselen de autosteiger buiten en de passagiersteiger binnen.
    De verzekering van de undine 2 krijgt toch een rekening voor heel de promenade te vernieuwen!

  • Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

    Lees ook