Schuttevaer

Zoet, Zout & Zakelijk

CSCL Globe in Rotterdam

ROTTERDAM [update]

De CSCL Globe arriveerde zondagmorgen 11 januari voor haar maiden call aan de Euromax terminal van ECT in Rotterdam. Het schip van rederij China Shipping is 400 meter lang en 58,60 meter breed en het heeft een capaciteit van 19.100 teu.

1 / 1
CSCL Globe in Rotterdam

CSCL Globe in Rotterdam

Daarmee is ze op dit moment het grootste containerschip ter wereld. Ze heeft capaciteit voor een bijna 120 kilometer lange rij containers. De CSCL Globe kwam uit Felixstowe en zou aanvankelijk zaterdag binnenlopen, maar was vanwege de storm vertraagd. Maandag 12 januari zette het schip haar reis voort naar Hamburg met een op de Elbe afgestemde diepgang van 12,80 meter. ECT is trots dat de CSCL Globe de Euromax Terminal twee keer aanloopt, zowel aan het begin als aan het eind van haar Europese reis. Hiermee is ECT voor importeurs en exporteurs een aantrekkelijke keuze. ECT beschouwt dit tevens als een bewijs van de goede relatie die China Shipping en ECT hebben opgebouwd. Met de komst van de CSCL Globe zet de schaalvergroting in de scheepvaart verder door en er lijkt ook nog geen eind aan die schaalvergroting te komen. (MdV)

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Indien u nog geen account heeft kunt u zich hier registreren om te kunnen reageren op Schuttevaer.nl. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook