Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Donau weer vrijgegeven

STRAUBING [update]

De scheepvaart op de Donau is maandagmiddag weer vrijgegeven. De vaart was sinds vannacht (29 september) gestremd bij Parkstetten in de omgeving van Straubing.

Het ms Bavaria, geladen met 1600 ton staal, liep tegen 2.45 uur op een zandbank en kwam dwars in de rivier te liggen als gevolg van roeruitval. De Bavaria voer stroomafwaarts in de richting van Oostenrijk. De Donau werd in de loop van maandagmiddag weer vrijgegeven. Het schip kwam in de sterke stroming op eigen kracht los en voer naar de haven van Straubing, waar de eventuele schade aan het schip wordt onderzocht. Het Wasser- und Schiffahrtsamt gaf de vaart weer vrij nadat was gecontroleerd of er geen verondiepingen waren ontstaan. (MdV)

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook