Schuttevaer

Maritiem nieuws: zoet, zout & zakelijk

Nieuwe Young Maritime Representatives

ROTTERDAM

Nederland Maritiem Land (NML) heeft donderdag 4 september drie nieuwe jongerenambassadeurs van de maritieme sector bekendgemaakt. In het studiejaar 2014-2015 vervullen Björn van Steenhoven, Milan Zonneveld en Guus van Fulpen de rol van Young Maritime Representatives. Zij vormen het gezicht naar jongeren met interesse voor de maritieme wereld, maar zijn ook het jonge boegbeeld voor de sector.

1 / 1
pers ymr nml

pers ymr nml

Met ruim 17 miljard euro omzet en bijna 200.000 mensen is de maritieme  sector van groot belang voor de Nederlandse economie. ‘Binnen deze sector is grote behoefte aan jongeren met interesse voor de maritieme wereld, die een opleiding en baan binnen dit vakgebied ambiëren’, stelt NML. ‘Om te laten zien hoe leuk en aantrekkelijk het is om in deze sector te werken, is het afgelopen jaar voor het eerst gebruik gemaakt van jonge ambassadeurs. Zij werden ingezet voor het openen van beurzen en tentoonstellingen en gingen veelvuldig bij bedrijven op bezoek.’

De namen van de drie nieuwe Young Maritime Representatives werden bekendgemaakt door de NML-voorzitter Arie Kraaijeveld. Hij deed dit na afloop van het Maritiem Top Overleg, in bijzijn van enkele topbestuurders uit de Maritieme Sector. De YMR’s hebben als taak meegekregen, om het komende jaar op een aantrekkelijke manier de maritieme wereld onder de aandacht van jongeren te brengen.

Aan de slag

Björn van Steenoven is derdejaars MBO Maritiem Officier. Hij vindt dat het MBO een negatief imago heeft en ziet zijn ambassadeurschap als ‘een kans om de wereld te laten zien dat ook een MBO-student uitdagingen aangaat en kansen benut’. Hij wil graag een voorbeeld zijn voor anderen, die in zin dat het de gedachte ‘als hij het kan, kan ik het ook’, bij ze wil oproepen.

Ook Milan Zonneveld, tweedejaars HBO Maritiem Officier wil graag een boegbeeldfunctie vervullen. ‘Ik zou bijvoorbeeld graag jongeren in de opleiding Elektrotechniek willen vertellen over de toekomstmogelijkheden in de scheeps- en jachtbouwsector. Een sector die zij nu vaak niet weten te vinden en waar wel veel werk is. Als doorstromer vanuit het VMBO naar het MBO en nu in het HBO denk ik op alle niveaus makkelijk contact te kunnen leggen en hen voor de maritieme sector te kunnen enthousiasmeren.’

Guus van Fulpen is eerstejaars Master Marine Engineering aan de TU Delft. ‘Als officier Technische Dienst ben ik later bij de Koninklijke Marine verantwoordelijk voor zowel technisch materieel als personeel aan boord van schepen. Omdat ik hier erg enthousiast over ben, kan ik dit ook goed overbrengen op jonge mensen die wellicht in de maritieme sector willen werken.’

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel

Om te reageren op dit bericht moet u ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen. Uw reacties worden altijd ondertekend met uw volledige persoonsnaam.

Lees ook