Opgelopen schip vaart op vastgevaren coaster

Een afvarige coaster RMS Coole is donderdag kort voor middernacht op de Rijn bij Grietherort (nabij Emmerich) omhoog gelopen en van achteren aangevaren door een containerschip dat even tevoren door dezelfde coaster was opgelopen. De schade loopt volgens de Wasserschutzpolizei Duisburg in de tienduizenden euro’s.

Opgelopen schip vaart op vastgevaren coaster

De met staal geladen RMS Coole wilde na het oplopen van twee andere schepen weer invoegen, maar bleef steken op een ondiepte. Het laatst opgelopen schip, geladen met containers, zag geen kans de coaster te ontwijken en liep door de aanvaring zelf ook forse boegschade op.

In het achterschip van de coaster zat een gat van zo’n 5 vierkante meter boven de waterlijn. De kapitein wist het schip zelf weer vlot te krijgen. Beide schepen konden na het opnemen van de schade door de Wasserschutzpolizei de vaart op eigen kracht voortzetten. (DvdM)